De oprichters

Barbara Vandendriessche (°5 april 1975)

Barbara Vandendriessche studeerde orgel en zang aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht waar ze de diploma’s ‘Meester in de Muziek’ en ‘Uitvoerend Musicus’ behaalde. Barbara was lange tijd organiste op het historisch Van Peteghem–orgel te Haringe en concerteerde op orgels in het hele land.

Als soliste (sopraan) is Barbara naast de verschillende producties en concerten te horen op de cd ‘In Flanders’ met organist Ludo Geloen en op de cd ‘Vocale Contrasten’ met het Veurns Vocaal Ensemble.

Met Ludo Geloen vormt ze het duo Calliope (orgel + zang). Verder is ze als soliste vaak actief bij koren, orkesten, ensembles allerhande. Als zangeres vervolmaakt ze zich o.a. bij Axel Everaert, Katja Maria Slotte,…

Barbara deed de eindregie van de musical ‘http://www.samwieper.be” door de academie van Ieper en schreef als eindwerk de mini-opera ‘Baasje en Kaasje’ voor kleuters. In Ieper werd ze als ‘jonge beloftevolle muzikante’ beloond met de prijs Jan Decadt.

Naast haar muzikale activiteiten als sopraan/organiste, haar privé lesgeven (zang, orgel & piano) en vele workshops, is ze vooral actief als dirigent van verschillende koren.

Al 19 jaar leidt ze het kinderkoor Canteclaer waaruit in 1999 het jongerenkoor Con Spirito groeide. Beide koren hebben Lo als thuisbasis. Met deze koren wil ze kinderen en jongeren enthousiast maken voor het samen zingen en tegelijkertijd iets waardevols bijbrengen aan hun opvoeding.

Ambitieuze projecten, zoals ‘Let’s go to the Movies’ (totaalspektakel & CD-voorstelling), ‘Kerst tussen Lo en Denderwindeke’, ‘Hit the Jukebox’, ‘Con Spirito Intiem’,… zijn hiervan een voorbeeld.

Sinds 2004 was Barbara ook dirigent van het meerstemmig gemengd Fenikskoor uit Ninove waarmee ze met een musical-repertoire een nieuwe richting insloeg. De stad Ninove beloonde hen hiervoor met de Prijs Cultuurraad 2005. Vorig jaar zetten ze het ambitieuze project ‘De wereld smaakt, Ninove smaakt de wereld’ op poten tijdens de week van de smaak. En het smaakte naar nog! Na zeven jaar met het Fenikskoor nam Barbara in december 2010 afscheid van het koor met een stemmig kerstconcert om nieuwe horizonten te verkennen.

In november 2009 bracht ze samen met Koen Garriau (Fluxus) haar eerste kinderproductie uit. De cd ‘Beestenboel’ met kinderliedjes in een nieuw fris arrangement, ingespeeld door professionele muzikanten en ingezongen door de kinderen van kinderkoor Canteclaer, wordt gesmaakt door het jonge publiek maar ook ouders & grootouders geven toe nu en dan mee te zingen en dansen. In augustus 2010 zetten ze een volle tent op zijn kop tijdens Dranouter Festival.

In april 2012 voorzien ze hun tweede productie. Wat het wordt houden we nog even geheim!

Sinds oktober 2011 is Barbara de dirigent van het kersverse kinderkoor BallaBile te Heldergem.

 

Koen Garriau (°10 oktober 1977)

 

Koen zette zijn eerte stappen als saxofonist en componist bij het  vroegere ‘Fluxus’. Dat was meteen een schot in de roos want samen met oa Laïs en Ambrozijn zorgde de  groep voor een heuse folkrevival in Vlaanderen.  Fluxus was te gast op vele Vlaamse podia maar ook ver daarbuiten. Onder andere Estland, Hongarije, Wales, Frankrijk en Slovenië gingen uit hun dak voor deze eigentijdse en vernieuwende Folk.

Later ging Koen zijn muzikale grenzen aftasten en richtte in 2004 ‘Folkkwadraat’ op, een collectief dat muziek die hen inspireert naar hun hand zet. Algauw reikte hun muziek ver buiten de grenzen van de folk en werd het project omgedoopt tot ‘Livingroots’(www.livingroots.be) . Samen met frontmannen zoals MIch en Raf Walschaerts (Kommil Foo), Ruben Block (Triggerfinger), Jan De Smet (De Nieuwe Snaar), Kris De Bruyne, Klaas Delrue (Yevgueni), Brahim, Guy Swinnen (The Scabs)… bewijzen Koen en band keer op keer dat groepsdynamiek het individu overstijgt.

In 2010 creëerde Koen samen met Barbara Vandendriessche de zeer gesmaakte CD ‘Beestenboel’ , kort daarna gevolgd door het even aanstekelijke  ‘Vroemmm’. Twee CD’s boordevol uitnodigende kinderliedjes in venieuwende arrangementen.  Samen richtten ze de vzw ‘Zinget’ op (www.zinget.be) die zich garant stelt voor het succes van zeer uiteenlopende projecten rond kinderen en muziek.

Verder kan je Koen aan het werk horen in de groep Variomatic, folkhits met een knipoog.

In de categorie ‘van Vroeger tot Nu’ was Koen ook lange tijd vaste frontman bij de folkgroep ‘Ashels’ en  saxofonist  bij ‘Architecten van de Toekomst’ . Hij coachte groepen zoals ‘Aedo ‘en  ‘Bogus’.  Als gastmuzikant passeerde hij bij onder andere ‘Snakes in Exile’, ‘ Aedo’, ‘ Laïs’, ‘ Twalseree’,   ‘Madingma’  en ‘Venus in Flames’. Op 11 juli 2010 was LivingRoots te gast bij de Ancienne Belgique op de Grote Markt in Brussel  voor de ‘Gulden Ontsporing’. In 2011 verleende Koen zijn medewerking aan Nekka nacht rond ‘The Lau en The Scene’.

De neerslag van de muzikale omzwervingen van Koen kan je beluisteren op :

 • Fluxus ‘Pingoeroe’ (1998)
 • Laïs, Ambrozijn, Fluxus, De Cauter ‘Bouquet Garni’ (1999)
 • Ashels ‘Galeria’ (1999)
 • Fluxus ‘Noë’ (2001)
 • Fluxus  ‘Transparant’ (2003)
 • Fluxus Nuva Bejo ‘Pure Music 7’ (2003)
 • Ashels ‘Minnelusten’ (2004)
 • Fluxus & Hoover The Dog ‘Okavango’ (2006)
 • Ashels ‘Mirage’ (2007)
 • Zinget ‘Beestenboel’ (2010)
 • Zinget ‘Vroemmm’ (2012)